Premsa

Entrevista a Francesc Vidal, editor de Fenici

Territori Contemporani, 16-10-2021


Volem lo riu Siurana viu!

Josep Maria Buqueras Bach, 24/08/2021


Artiga Nº 35, Gener 2021
Revista d’Art i pensament contemporani

EL MOMENT DE LES IDEES

ELS ENSENYAMENTS ARTÍSTICS NO REGLATS, L’ESCOLA EN PARAL·LEL.

ÀLVAR CALVET

“L’artista no decora, el pensament crític hi
ha d’estar des d’un inici”

La Montserrat Cortadellas i el Francesc Vidal treballen l’art públic des del Priorat
Arnau Martínez , 23/08/2018, Surtdecasa.cat

L’art públic són treballs d’art pensats i executats tenint en compte el context i la localització. Sovint se centra en una temàtica molt concreta i fa participar algun col·lectiu. La Montserrat Cortadellas (Reus, 1958) i el Francesc Vidal (Reus, 1957) són activistes culturals i artistes. Ara passen mitja setmana a la Morera del Montsant dinamitzant la residència d’artistes ADDEND.
 

ADDEND, anatomia d’una residència d’artistes al Priorat

Montserrat Cortadellas i Francesc Vidal impulsen aquest centre a la Morera de Montsant
Arnau Martínez, 16/08/2018, Surtdecasa.cat

Trencadors i llibertaris, als anys 90 van crear unes postals provocatives signades com a Fills Putatius de Miró. La Montserrat Cortadellas (Reus, 1958) i el Francesc Vidal (Reus, 1957) han aconseguit el somni de crear un lloc físic des d’on generar força de combustió pel món artístic del Camp de Tarragona. Viuen mitja setmana a Reus i l’altra mitja a la Morera de Montsant, on han creat ADDEND, un centre i residència d’artistes que resisteix el desmantellament cultural que, diuen, ha sofert el territori en els darrers anys. Ella combina la seva tasca docent a les escoles amb la creació i la divulgació artística. Artista visual i plàstica, va encetar la seva tasca artística al començament dels anys vuitanta, període en què va coincidir amb Vidal. Amb ell, un dels artistes més polifacètics de l’escena del territori – comissari, editor, dissenyador – formen un tàndem que, amb més de trenta anys d’activisme a l’esquena, segueix promovent els llaços entre art, comunitat i paisatge.
 


 


El Camp de Tarragona, la frontera de l’èxit, Catalanisme, cosmopolitisme, mediterraneïtat i modernitat a la segona àrea metropolitana de Catalunya

Carles Marqués i Virgili

Revista de Catalunya, número 294, any 2016


ESPAIS DE CREACIÓ OBERTA,  DAVID CASTILLO

Natura, paisatge i art total

Després d’una dècada de treball al Priorat, els artistes reusencs Montserrat Cortadellas i Francesc Vidal funden Addend al Montsant

17CSUP_001_17CSUP_001_CO_201607

El Punt Avui. Cultura. Diumenge, 17 de juliol del 2016 (PDF)


13301324


ADDEND. UN LABORATORI D’INNOVACIÓ
// BLAI MESA

Artiga Nº 28, Abril 2016


Francesc Vidal i Montserrat Cortadellas, d’Addend a La Morera de Montsant al Tràfic d’Abstraccions

Publicat el: 14/04/2016
Al Tràfic d’Abstraccions ens explicaran aquesta activitat tan interessant i més detalls sobre la iniciativa que han engegat des d’Addend a La Morera de Montsant. Tindrem al Francesc Vidal i la Montse Cortadellas per conversar amb ells. Molt recomanable escoltar-los !!!


Estructura addicional de creació i adequació de potencial específic