Premsa

“L’artista no decora, el pensament crític hi
ha d’estar des d’un inici”

La Montserrat Cortadellas i el Francesc Vidal treballen l’art públic des del Priorat
Arnau Martínez , 23/08/2018, Surtdecasa.cat

L’art públic són treballs d’art pensats i executats tenint en compte el context i la localització. Sovint se centra en una temàtica molt concreta i fa participar algun col·lectiu. La Montserrat Cortadellas (Reus, 1958) i el Francesc Vidal (Reus, 1957) són activistes culturals i artistes. Ara passen mitja setmana a la Morera del Montsant dinamitzant la residència d’artistes ADDEND.

ADDEND, anatomia d’una residència d’artistes al Priorat

Montserrat Cortadellas i Francesc Vidal impulsen aquest centre a la Morera de Montsant
Arnau Martínez, 16/08/2018, Surtdecasa.cat

Trencadors i llibertaris, als anys 90 van crear unes postals provocatives signades com a Fills Putatius de Miró. La Montserrat Cortadellas (Reus, 1958) i el Francesc Vidal (Reus, 1957) han aconseguit el somni de crear un lloc físic des d’on generar força de combustió pel món artístic del Camp de Tarragona. Viuen mitja setmana a Reus i l’altra mitja a la Morera de Montsant, on han creat ADDEND, un centre i residència d’artistes que resisteix el desmantellament cultural que, diuen, ha sofert el territori en els darrers anys. Ella combina la seva tasca docent a les escoles amb la creació i la divulgació artística. Artista visual i plàstica, va encetar la seva tasca artística al començament dels anys vuitanta, període en què va coincidir amb Vidal. Amb ell, un dels artistes més polifacètics de l’escena del territori – comissari, editor, dissenyador – formen un tàndem que, amb més de trenta anys d’activisme a l’esquena, segueix promovent els llaços entre art, comunitat i paisatge.

ESPAIS DE CREACIÓ OBERTA,  DAVID CASTILLO

Natura, paisatge i art total

Després d’una dècada de treball al Priorat, els artistes reusencs Montserrat Cortadellas i Francesc Vidal funden Addend al Montsant

17CSUP_001_17CSUP_001_CO_201607

El Punt Avui. Cultura. Diumenge, 17 de juliol del 2016 (PDF)


13301324


ADDEND. UN LABORATORI D’INNOVACIÓ
// BLAI MESA

Artiga Nº 28, Abril 2016


Francesc Vidal i Montserrat Cortadellas, d’Addend a La Morera de Montsant al Tràfic d’Abstraccions

Publicat el: 14/04/2016
Al Tràfic d’Abstraccions ens explicaran aquesta activitat tan interessant i més detalls sobre la iniciativa que han engegat des d’Addend a La Morera de Montsant. Tindrem al Francesc Vidal i la Montse Cortadellas per conversar amb ells. Molt recomanable escoltar-los !!!