Agroanarquisme

Agroanarquisme. Jornada de debat

Dissabte. 30 de juliol de 2022. de 10:30 h a 18 h

Addend, La Morera de Montsant

Davant dels reptes sorgits per les actuals situacions d’emergència (climàtica, econòmica, social i alimentària) i la ineptitud dels responsables (corporacions, estats, institucions internacionals) a aplicar canvis urgents i inevitables per mitigar el col·lapse social que es comença a produir, hem d’actuar sense esperar ni cap ordre ni cap llei.

Els que observem la natura fa temps que som conscients de la davallada de la biodiversitat alarmant a tot arreu, i seguim veient com la majoria dels cultius són gestionats amb químics i transgènics, un sistema de producció alimentària que sabem que està fracassant. I ara cal afegir-hi l’augment de preus dels combustibles fòssils, la sang del sistema capitalista actual, per la baixa qualitat i rendibilitat en l’extracció, el límit dels nous materials necessaris per a la transició energètica i l’augment de la temperatura global. Tot això posa en perill el sistema de producció alimentari mundial. La fam està assegurada per a milions de persones els propers anys si ara mateix no hi ha canvis radicals.

Què podem fer nosaltres? Autoorganitzar-nos, fer xarxa, sembrar, plantar com si no hi hagués un demà, que potser no n’hi haurà. L’accés a la terra per a tothom i la seva gestió comunitària i ecològica són l’única manera d’alimentar-nos sense destruir més. Com a humans tenim milers d’anys d’experiències en mètodes de cultius adaptats als canvis extrems; recuperem aquesta saviesa, experimentem amb nous sistemes de cultiu més eficients i, sobretot, hem de compartir aquests coneixements i aquestes experiències per fer comunitats més resilients als canvis que vindran.

Amb la participació, entre altres, de:

Maite Ninou: impulsora del projecte de la Coberta Verda Balcells 41 i membre de la Xarxa d’Horts Urbans de Barcelona.

Brian Russell: membre dels horts comunitaris urbans de Can Masdeu, que des del 2002 és un dels horts comunitaris més grans de Barcelona, amb 30 parcel·les i 45 participants. La gestió d’un bé comú des de l’aplicació dels vuit principis d’Elinor Ostrom [https://ca.wikipedia.org/wiki/Elinor_Ostrom]

Laia Vidal: participant d’una xarxa de suport mutu i autogestió rural.

Cal confirmar l’assistència. Places limitades. 
El preu és de 25 € i inclou el dinar.

Addend compta amb servei de residència. Si us hi voleu allotjar —abans o després de la jornada— quan feu la reserva ho heu d’especificar. El preu és de 27 €/nit (les habitacions són compartides; i hi ha una cuina comunitària), més d’un dia 24 €/nit.

Formulari confirmació d’assistència

  Agroanarquisme. Jornada de debat

  Dinar comunitari SiDinar comunitari No

  CONSENTIMENT EXPLÍCIT PER ESTAR A LA BASE DE DADES DE COMISSARIAT
  Amb motiu del nou Reglament General de Protecció de Dades (Reglament (UE) 2016/679). Necessitem que ens doneu el consentiment explícit per estar al nostre mailing i poder rebre informació sobre activitats i serveis que puguin ser del vostre interès.
  Des de l'Associació Comissariat us volem informar que continuarem tractant les vostres dades personals amb cura i responsabilitat i que només en farem ús per tal d'informar-vos de les activitats i projectes que duguem a terme. En cap cas les vostres dades seran comunicades o compartides amb tercers.

  Doneu el consentiment per posar les vostres dades de contacte a la base de dades de COMISSARIAT?
  Si, vullNo, gràciesJa rebo els vostres correus, i vull continuar rebent-los.

  Estructura addicional de creació i adequació de potencial específic