Les arts, eines que transformen l’educació Taula de debat_02

 21 setembre 2019
Addend
Carrer de l’Obac, 50
43361 La Morera de Montsant [Priorat]

Taula de debat_02

Les arts, eines que transformen l’educació

Jornada de debat amb l’objectiu de repensar els vincles entre les arts i l’educació, i per extensió entre l’escola i la cultura, i de com articular aquests vincles, tot plantejant nous enfocaments i nous reptes per a aquests propers anys.

Constatat l’interès que va provocar la primera taula de debat d’aquesta sèrie del passat 25 de juliol, Comissariat i els fòrums de Cultura i d’Ensenyament del Priorat creiem convenient continuar aquesta línia d’activitats i proposem una segona jornada de debat a Addend (la Morera de Montsant), amb el mateix títol i enfocament.

Aquesta línia de treball sorgeix de la necessitat d’encetar propostes de connexió i treball conjunt al voltant de l’art i la pedagogia, amb l’objectiu de repensar-ne els vincles i fer palès que les propostes artístiques poden ser motor de canvi i transformacions en el món educatiu. Es preveu com una sèrie que anirem desenvolupant amb les diverses variants possibles a fi i efecte que siguin útils, en principi per als docents, que és a qui va dirigit principalment, però també és obert a totes les persones i col·lectius que hi puguin estar interessats, que es vulguin apropar a les últimes manifestacions de l’art contemporani i que ho vulguin fer, de manera amena i distesa, de la mà dels seus principals protagonistes, que són els artistes, els pedagogs i altres agents culturals que treballen en aquesta sintonia.

En aquest segon encontre, l’apartat que tracta aspectes de com les arts vehiculen l’educació el centrarem en experiències realitzades en aquestes comarques a partir de les pràctiques dutes a terme per l’artista i educadora Montserrat Cortadellas (http://www.prioratcentredart.cat/publicacions/quiaqui01.pdf). També comptarem amb la presència de l’artista Isabel Banal (http://www.isabelbanalx.com/), en el treball de la qual sempre està present la idea de paisatge i la seva representació, així com una mirada al món rural, els vincles i confrontacions amb la realitat urbana i la vida quotidiana; i també amb Leo Sanchis, llicenciada en Belles Arts i activista en moviments socials per la lliure circulació de les persones, la llibertat de coneixement i pel dret a l’habitatge. Treballa com a professora de secundària i participa en diversos col·lectius veïnals com Creactives i la Xarxa de la Marina. El debat serà moderat per Carme Barberà (mestra rural).

 Horari
10.30 a 12. Primera sessió
12 a 12.30. Pausa
12.30 a 14. Segona sessió
14 a 16.30. Dinar comunitari
16.30 a 19. Tercera sessió

Cal confirmar l’assistència a http://addend.comissariat.cat/?page_id=3733h

Activitat reconeguda pel Departament d’Ensenyament a través de l’ICE de la URV (codi 7002010021) amb un certificat de 8 hores (si el voleu, cal que poseu el nom complet i el NIF).

El preu és de 20 € i inclou el dinar comunitari.

Si us voleu allotjar a Addend, quan feu la reserva ho heu d’especificar. El preu és de 20 €/nit (les habitacions són compartides; i hi ha una cuina comunitària).

Organitza: Comissariat, Fòrum de Cultura del Priorat, Fòrum d’Ensenyament del Priorat

amb la col·laboració de: Prioritat, Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona

Formulari confirmació d’assistència

Estructura addicional de creació i adequació de potencial específic