On / off performance: proposició, configuració, inferència

cartell IO

Activitat reconeguda pel Departament d’Ensenyament a través de l’ICE URV amb una certificació de 25 hores (codi 7000010021)

on/off performance: proposición, configuración, inferencia

El taller se propone como una reflexión sobre el lenguaje, sobre la performance, sobre la acción, en su especificidad y en relación a los límites que los definen. Se prestará especial atención a los puntos de encuentro entre diferentes áreas de conocimiento con la práctica artística, centrándose en una exploración sobre el yoga y la performance y los puntos de contacto entre ellos; principalmente la práctica de la presencia.

Trabajaremos a partir de acciones abiertas de la artista, aún en proceso y que implican una dificultad en su formalización, que se resisten. También a partir de las propuestas de los participantes en la relación con su propio trabajo, propuestas que aborden la idea de dificultad en el proceso creativo. Todo ello posibilitará dibujar/definir desde estos un paisaje que nos ayude a tomar conciencia del cuerpo como signo, el valor posicional del lenguaje y su dimensión performativa. El taller se centrará en propuestas prácticas, utilizando ejercicios de yoga básicos junto a procesos creativos.

A la artista le interesa mirar con atención las diferencias entre el espacio normativo del espacio público y el no menos normativo del estudio y cómo estos dan forma a la obra y la cargan de sentido, explícita o implícitamente.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

on / off performance: proposició, configuració, inferència

El taller es proposa com una reflexió sobre el llenguatge, sobre la performance, sobre l’acció, en la seva especificitat i en relació amb els límits que els defineixen. Es prestarà especial atenció als punts de trobada entre diferents àrees de coneixement amb la pràctica artística, centrant-se en una exploració sobre el ioga i la performance i els punts de contacte entre ells; principalment la pràctica de la presència.

Treballarem a partir d’accions obertes de l’artista, encara en procés i que impliquen una dificultat en la seva formalització, que es resisteixen. També a partir de les propostes dels participants en la relació amb el seu propi treball, propostes que abordin la idea de dificultat en el procés creatiu. Tot això possibilitarà dibuixar/definir des d’aquests un paisatge que ens ajudi a prendre consciència del cos com a signe, el valor posicional del llenguatge i la seva dimensió performativa. El taller se centrarà en propostes pràctiques, utilitzant exercicis de ioga bàsics al costat de processos creatius.

A l’artista li interessa mirar amb atenció les diferències entre l’espai normatiu de l’espai públic i el no menys normatiu de l’estudi i com aquests donen forma a l’obra i la carreguen de sentit, explícitament o implícitament.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Brooklyn Bridge 08 copy_MG_1008_fecha031011_4752 x 3168 copy 2Itziar Okariz (Donostia 1965)

Es artista. Su trabajo a menudo se ha caracterizado por la producción de acciones que cuestionan normativas en torno al lenguaje y la producción de los signos que nos definen como sujetos. Su práctica artística incluye performances, instalaciones, video, fotografía…

Entre sus últimos proyectos individuales se encuentran: 51 sueños, entre el dos de octubre y el veintiuno de noviembre (Galería Moisés Pérez de Albéniz, Madrid, 2016), Chapter 2 VW (Le 102, Grenoble, 2016), Resonancia, conciertos para otra escucha (performance, Museo Centro de Arte Reina Sofía, Madrid, 2015), Caja Negra/Cubo Blanco (CA2M, Madrid, y Keramikvonschaedler Nendeln, Liechtenstein) (2014), II. Secció Irregular (Mercat de les Flors, Barcelona, 2013), Un número de acciones determinadas (MUSAC, León, 2013), Uno, uno, dos, uno (Galería Carreras Mugica, Bilbao, 2012), Irrintzi, repetición (La Casa Galería, México DF, 2011), Contrarywise (performance, Museo Picasso, Barcelona, 2010), Ghost Box (Sala Rekalde, Bilbao, 2008), Curating the campus: To Pee in Public and private Spaces (The Singel, Amberes, 2007), Talent (Vita Kuben, Umea, Suecia, 2007) y Climbing Buildings (festival If I Can’t Dance…, Utrecht, 2007).

Ha participado también en: Contornos de lo audiovisual: Puntos para un movimiento que rodea (Tabakalera, Donostia), Take You There Radio (Ecole du Magasin, Grenoble), Punk. Sus rastros en el arte contemporáneo (CA2M, Móstoles, Madrid), Temporary Gallery (para la 56 Bienal de Venecia), Secret Codes (Luisa Strina Gallery, Brasil) y Re.Act.Feminism #2 (Akademie der Künste, Berlín, y Fundació Tàpies, Barcelona).

Taller aplaçat fins a nova convocatòria

Calendari
Del  8 al 11 de desembre de 2016.

Dijous 8, de 16 a 20.
Divendres 9, de 10 a 14 i de 16 a 20.
Dissabte 10, de 10 a 14 i de 16 a 20.
Diumenge 11, de 10 a 12.

Cost
Curs:  128 €, inclou el dinar de divendres i dissabte.
Estada: 55 €, tres nits (les habitacions són compartides); els esmorzars i els sopars no estan inclosos (l’espai té cuina comunitària).

Formulari d’inscripció

(necessari)

Estructura addicional de creació i adequació de potencial específic