CONSTRUEIX EL TEU PROPI TAüT

TALLER D’INVESTIGACIÓ I CREACIÓ ESCÈNICA SOBRE LA MORT

Amb Gerard Vilardaga, Iris Hinojosa i Álvaro Prats-Bertomeu

El taller

Com tot a la vida, la mort és alhora experiència i representació. Sobre l’experiència, els vius potser no hi tenim massa a dir; en canvi, com a representació, el joc és completament obert. Cada cultura ha generat sistemes de representacions propis sobre el ritual de pas de la mort; el mercat religiós sovint l’ha controlat i sempre n’ha tret partit, així com les companyies d’assegurances i més recentment els partits polítics.

Aquest taller vol ser un punt de partida creatiu per encarar el fenomen de la mort, de la pròpia mort, perquè ningú no decideixi per nosaltres la banda sonora que sonarà el dia del nostre funeral. Reflexionarem, doncs, sobre les representacions de la mort i les posarem en acció a través del llenguatge escènic (escriptura, coreografia, performance) a fi d’explorar-les, jugar-hi i resignificar-les. Finalment, compondrem petites creacions escèniques, individuals o en grup, com a fruit de la recerca realitzada.

El marc d’aquest curs és fonamentalment pedagògic i artístic; ofereix eines i recursos des de diversos llenguatges escènics per poder investigar i crear sobre el tema en qüestió.


Els formadors

Álvaro Prats Bertomeu

Art / dansaterapeuta. Creador escènic, perfòrmer, actor i ballarí. Formador en arts escèniques aplicades a educació i salut. Docent del postgrau i el màster integratiu en artteràpia de Grefart i la Fundació UdG. Cocreador del projecte Educació Física Creativa. Llicenciat en filosofia i en antropologia cultural. Màster en artteràpia per la UVIC. Postgrau en expressió i comunicació a la pràctica socioeducativa. Format en arts escèniques amb diversos mestres al Regne Unit i a Catalunya. Des del 2003 ha creat obres en solitari i també ha col·laborat amb artistes nacionals i internacionals. Les seves obres transiten els llenguatges de la performance, el teatre físic, la dansa, les intervencions urbanes i el site-specific, alhora que entrellacen l’experimentació i la provocació amb una base antropològica i social fonamental.

www.alvaropratsbertomeu.com

Iris Hinojosa

Psicòloga i artista multidisciplinària. Des del 2015 forma part de la companyia de teatre físic Tràfec-Teatre i realitza altres projectes escenicopoètics / performanticopolítics. Té formació en dansa i teatre. Facilita processos terapèutics i tallers a través del cos, el moviment i les arts plàstiques des del 2016. Actualment també treballa com a psicòleg amb persones supervivents demandants de protecció internacional. Gairebé ja ha mort un parell de cops.

http://irishinojosa.blogspot.com

Gerard Vilardaga

Utilitza diverses disciplines per a les seves creacions, des de la fotografia fins a l’escriptura o el teatre. Membre de Tràfec-Teatre. Diplomat en treball social per la UB i llicenciat en antropologia social i cultural per la UAB. Professor del grau d’educació social a la UVIC. Des de fa anys coordina els tallers creatius del Konvent. Veu passar la mort tot sovint des d’una residència de gent gran.

http://gerardvilardaga.com


Calendari

Dates: 4 i 5 de juny
Lloc: Addend
Hores: 11 (presencials)

Cost
Curs:  90 €, dinar comunitari de dissabte 15 €

Addend compta amb servei de residència. Si us hi voleu allotjar —abans, durant o després de la jornada— quan feu la reserva ho heu d’especificar. El preu és de 27 € una nit (les habitacions són compartides; i hi ha cuina comunitària), més d’un dia 24 €/nit.

Formulari confirmació d’assistència

  CONSTRUEIX EL TEU PROPI TAÜT

  Dinar comunitari SiDinar comunitari No

  CONSENTIMENT EXPLÍCIT PER ESTAR A LA BASE DE DADES DE COMISSARIAT
  Amb motiu del nou Reglament General de Protecció de Dades (Reglament (UE) 2016/679). Necessitem que ens doneu el consentiment explícit per estar al nostre mailing i poder rebre informació sobre activitats i serveis que puguin ser del vostre interès.
  Des de l'Associació Comissariat us volem informar que continuarem tractant les vostres dades personals amb cura i responsabilitat i que només en farem ús per tal d'informar-vos de les activitats i projectes que duguem a terme. En cap cas les vostres dades seran comunicades o compartides amb tercers.

  Doneu el consentiment per posar les vostres dades de contacte a la base de dades de COMISSARIAT?
  Si, vullNo, gràciesJa rebo els vostres correus, i vull continuar rebent-los.

  Estructura addicional de creació i adequació de potencial específic