Josep Bunyesc i Pepa Morán


Addend
Carrer de l’Obac, 50
43361 La Morera de Montsant [Priorat]

Disseny i construcció sostenible d’un aguait
Taller de Josep Bunyesc i Pepa Morán [arquitectes]

L’objectiu del taller consisteix a dissenyar amb fusta i materials del lloc un habitacle mínim transportable (un aguait) per observar la fauna del Parc del Montsant. La proposta pretén explorar sistemes de construcció amb materials locals i sostenibles que donin resposta a necessitats funcionals com les d’un aguait. També es planteja una reflexió sobre la integració de l’arquitectura de l’aguait en el paisatge on es preveu instal·lar-lo, així com un assaig sobre construccions lleugeres i transportables que tinguin garantides les necessitats bàsiques de confort i funcionals per contemplar la fauna.
La metodologia del taller combina, generant una experiència individual i d’empoderament col·lectiu, la formació teòrica, mitjançant conferències sobre arquitectura sostenible i arquitectura del paisatge, i la pràctica, a partir del taller de disseny i construcció col·lectius de l’aguait.

Programa

Divendres 2 d’octubre
17 h, arribada a la Morera de Montsant i presentació del centre d’art i del taller.
18 h, conferència sobre paisatge i construccions orgàniques in situ (breu introducció al Parc Natural de la Serra de Montsant i objectius de l’aguait).
19 h, disseny participatiu de l’aguait.
21 h, sopar.
  
Dissabte 3 d’octubre
9.30-13 h, taller de construcció de l’aguait.
14-15 h, dinar.
15-19 h, taller de construcció de l’aguait.
19.30 h, conferència sobre construcció sostenible en fusta. 
  
Diumenge 4 d’octubre
9.30-13.30 h, taller de construcció de l’aguait.
14 h, dinar i final del taller. 

Professors

Josep Bunyesc. Doctor arquitecte. Especialista en construcció eficient, rehabilitació energètica i construcció amb fusta. Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya l’any 2012, en la categoria d’Arquitectura i Espai Públic.
www.bunyesc.com/

Pepa Morán. Arquitecta i paisatgista, coordinadora del Màster en Paisatgisme (ETSAB-UPC). Especialista en arquitectura del paisatge i espai públic. Membre fundador de Paisea Landscape Magazine.
www.pepamoran.com
www.l-obrador.cat www.mblandarch.com

Aleix Grifoll. Mestre cistellaire

Cost

Taller: 84 €, inclou els 2 dinars i les conferències.
Estada: 40 €, dues nits (les habitacions són compartides); els esmorzars i els sopars no estan inclosos (l’espai té cuina comunitària).
Assistència a les dues conferències: 20 €. 
Formulari d’inscripció

  DISSENY I CONSTRUCCIÓ SOSTENIBLE D’UN AGUAIT

  TallerTaller i estadaConferències

  Necessites factura? NONecessites factura? SI

  CONSENTIMENT EXPLÍCIT PER ESTAR A LA BASE DE DADES DE COMISSARIAT
  Amb motiu del nou Reglament General de Protecció de Dades (Reglament (UE) 2016/679). Necessitem que ens doneu el consentiment explícit per estar al nostre mailing i poder rebre informació sobre activitats i serveis que puguin ser del vostre interès.
  Des de l'Associació Comissariat us volem informar que continuarem tractant les vostres dades personals amb cura i responsabilitat i que només en farem ús per tal d'informar-vos de les activitats i projectes que duguem a terme. En cap cas les vostres dades seran comunicades o compartides amb tercers.

  Doneu el consentiment per posar les vostres dades de contacte a la base de dades de COMISSARIAT?
  Si, vullNo, gràciesJa rebo els vostres correus, i vull continuar rebent-los.

  Estructura addicional de creació i adequació de potencial específic