PALEOVIDA

Taller amb Sergi Camacho i Castellví

Taller de paleovida

Hi explicaré i posarem en pràctica la paleovida, que és tan complexament senzilla com ser i fer el que som: l’animal!

La paleovida ha de ser una base en les nostres vides, ja que li dona sentit i funcionalitat a cadascuna de les cèl·lules, dels òrgans i dels aparells del nostre cos, aportant-hi els requeriments i substrats per als quals han estat dissenyats. Si un òrgan no el fas funcionar, emmalalteix, s’atrofia i mor.

La paleovida és la forma de viure tot seguint els principis bàsics que ens determinen com a espècie animal; és a dir: realització diària d’exercici físic diürn (caminar, córrer, saltar, reptar, trepar, nedar…), la ingesta d’aliments i aigua (què, quant i quan), per acabar descansant adequadament a la nit.

El 99,6 % de la nostra història (142.000 generacions) hem estat paleolítics i ens hem alimentat de tubercles, fruites, verdures i proteïna animal; i només el 0,3 %, de la forma neolítica i actual industrial (377 generacions). Per tant, estem dissenyats per moure’ns, per gastar energia per poder obtenir-la, ja que la nostra història com a espècie està marcada per l’escassetat d’aliments, per la qual cosa s’havien de fer grans recorreguts i esforços per obtenir-los; ans al contrari del que passa ara: abundància i accés a productes alimentaris (no aliments) d’alt contingut energètic, que no nutricional, sense cap esforç i en tot moment. És a dir, el sedentarisme i la irrupció dels productes alimentaris ens emmalalteixen.

Seguint aquest estil de vida, podem preservar i millorar la nostra salut. Però, a més a més, la complemento amb altres teràpies, com poden ser meditacions-relaxacions, constel·lacions familiars, línies temporals… eines que m’ha ofert la psiconeuroimmunologia i que, si us ve de gust, podem posar en pràctica. D’aquesta manera, doncs, abordem de forma integral qualsevol alteració de la nostra salut. És per això que us convido a participar-hi.

Sergi Camacho i Castellví

Llicenciat en farmàcia (Universitat de Barcelona).

Especialista universitari en psiconeuroimmunologia clínica (EHFRE International University).

Farmacèutic d’oficina de farmàcia des del 2003. Des del 2009, farmacèutic adjunt a la Farmàcia Maria Font-Quer Pellicer (Tarragona).

Ponent al Sibo Summit 2020 de Regenera PNI: Sibo i Fàrmacs.

Cofundador d’Ancestral Training a Tarragona el 2016. Practicant de la paleovida des del 2014.

Dissabte 27 d’agost
8-8.45. Recepció, acollida i presentacions.
8.45-9.30. Sessió d’exercici físic.
10-12. Projecció del documental Ancestral (10 min) – Comentaris. Paleovida: història evolutiva, voltors, eixos fisiològics, alocació energètica, microbiota, alimentació, aigua, inflamació, dejuni, exercici, descans, etc.
12-13.15. Preparació del cabrit (sacrificat dos dies abans per a l’ocasió) de pastura i dels seus derivats, a càrrec de Dani (pastor de l’associació Manou).
13.15-14. Preparació del dinar amb productes de la terra, ecològics i de proximitat, procedents de la cooperativa agroecològica El Brot, de Reus.
14-16. Dinar.
16-17. Descans.
17-18.30. Torn obert: preguntes, casos particulars, constel·lació familiar, línia temporal...
18.30-19. Relaxació-meditació.
19-20.30. Preparació del sopar i sopar.
22. Dormir.

Diumenge 28 d’agost (opcional)
8-10.30. Sortida pel Montsant.

Inscripció

Es prega fer-la com a molt tard el dimarts 23 d’agost. D’aquesta manera no malmetrem ni el cabrit que es sacrificarà expressament per a tots nosaltres ni els queviures frescos d’El Brot.

Cost: 75 €, a més a més inclou el dinar comunitari de dissabte.

Places limitades.

Addend compta amb servei de residència. Si us hi voleu allotjar —abans, durant o després del taller— quan feu la reserva ho heu d’especificar. El preu és de 27 € una nit (les habitacions són compartides; i hi ha cuina comunitària); més d’un dia: 24 €/nit.

Formulari i confirmació d’assistènciaó

  PALEOVIDA

  Taller dia 27Taller dies 27 i 28

  CONSENTIMENT EXPLÍCIT PER ESTAR A LA BASE DE DADES DE COMISSARIAT
  Amb motiu del nou Reglament General de Protecció de Dades (Reglament (UE) 2016/679). Necessitem que ens doneu el consentiment explícit per estar al nostre mailing i poder rebre informació sobre activitats i serveis que puguin ser del vostre interès.
  Des de l'Associació Comissariat us volem informar que continuarem tractant les vostres dades personals amb cura i responsabilitat i que només en farem ús per tal d'informar-vos de les activitats i projectes que duguem a terme. En cap cas les vostres dades seran comunicades o compartides amb tercers.

  Doneu el consentiment per posar les vostres dades de contacte a la base de dades de COMISSARIAT?
  Si, vullNo, gràciesJa rebo els vostres correus, i vull continuar rebent-los.

  Estructura addicional de creació i adequació de potencial específic