Les arts, eines que transformen l’educació Taula de debat_03

 30 novembre 2019
 Addend
 Carrer de l’Obac, 50
 43361 La Morera de Montsant [Priorat]

Taula de debat_03

Les arts, eines que transformen l’educació

Jornada de debat amb l’objectiu de repensar els vincles entre les arts i l’educació, i per extensió entre l’escola i la cultura, i de com articular aquests vincles, tot plantejant nous enfocaments i nous reptes per a aquests propers anys.

Constatat l’interès que van provocar les dues primeres taules de debat d’aquesta sèrie, Comissariat i els fòrums de Cultura i d’Ensenyament del Priorat creiem convenient continuar aquesta línia d’activitats i proposem una tercera jornada de debat a Addend (la Morera de Montsant), amb el mateix títol i enfocament.

Aquesta línia de treball sorgeix de la necessitat d’encetar propostes de connexió i treball conjunt al voltant de l’art i la pedagogia, amb l’objectiu de repensar-ne els vincles i fer palès que les propostes artístiques poden ser motor de canvi i transformacions en el món educatiu. Es preveu com una sèrie que anirem desenvolupant amb les diverses variants possibles a fi i efecte que siguin útils, en principi per als docents, que és a qui va dirigit principalment, però també és obert a totes les persones i col·lectius que hi puguin estar interessats, que es vulguin apropar a les últimes manifestacions de l’art contemporani i que ho vulguin fer, de manera amena i distesa, de la mà dels seus principals protagonistes, que són els artistes, els pedagogs i altres agents culturals que treballen en aquesta sintonia.

En aquest tercer encontre, comptarem amb la presència d’Amèlia Boluda, ballarina, coreògrafa i pedagoga especialista d’arts escèniques (dansa), que imparteix classes a l’IEA Oriol Martorell (Barcelona) (https://balletcontemporanibcn.wordpress.com/amelia-boluda). També comptarem amb la presència de Nora Ancarola; nascuda a Buenos Aires és una artista visual i docent que viu i treballa a Barcelona des de 1978, que utilitza tècniques multidisciplinàries i que ha rebut diversos premis i beques; el seu treball professional es realitza en una línia de producció independent i d’investigació; els seus últims projectes destaquen per col·laborar amb artistes i altres agents culturals (http://www.noraancarola.com). Així mateix, també comptarem amb Lluc Mayol, Alba Oller i Teresa Mata, que ens acompanyaran en el vessant pràctic exemplificat en la seva experiència educativa a La Figuera (al barri de Benimaclet de València), un projecte cooperatiu que promou accions i propostes per oferir espais de vida i creixement sobirà, lliure i creatiu als veïns. És una alternativa conscient als parcs infantils i a la sobreocupació acadèmica que suposen les activitats extraescolars a partir de dos eixos: el joc i l’art (https://vimeo.com/345551467). El debat serà moderat per Montserrat Cortadellas (artista).

Horari
 10.30 a 12. Primera sessió.
 12 a 12.30. Pausa.
 12.30 a 14. Segona sessió.
 14 a 16.30. Dinar comunitari.
 16.30 a 19. Tercera sessió.  

Cal confirmar l’assistència a http://addend.comissariat.cat/?page_id=3822

Activitat reconeguda pel Departament d’Ensenyament a través de l’ICE de la URV (codi 7002020021) amb un certificat de 8 hores (si el voleu, cal que poseu el nom complet i el NIF).

El preu és de 20 € i inclou el dinar comunitari.

Si us voleu allotjar a Addend, quan feu la reserva ho heu d’especificar. El preu és de 20 €/nit (les habitacions són compartides; i hi ha una cuina comunitària).

Organitza: Comissariat, Fòrum de Cultura del Priorat, Fòrum d’Ensenyament del Priorat

amb la col·laboració de: Prioritat, Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona

Formulari confirmació d’assistència

Estructura addicional de creació i adequació de potencial específic