LES ARTS, EINES QUE TRANSFORMEN L’EDUCACIÓ TAULA DE DEBAT_04

 7 març 2020
 Addend
 Carrer de l’Obac, 50
 43361 La Morera de Montsant [Priorat]

Taula de debat_04

Les arts, eines que transformen l’educació

Jornada de debat amb l’objectiu de repensar els vincles entre les arts i l’educació, i per extensió entre l’escola i la cultura, i de com articular aquests vincles, tot plantejant nous enfocaments i nous reptes per a aquests propers anys.

Aquesta línia de treball sorgeix de la necessitat d’encetar propostes de connexió i treball conjunt al voltant de l’art i la pedagogia, amb l’objectiu de repensar-ne els vincles i fer palès que les propostes artístiques poden ser motor de canvi i transformacions en el món educatiu. Es preveu com una sèrie que anirem desenvolupant amb les diverses variants possibles a fi i efecte que siguin útils en principi per als docents, que és a qui va dirigit principalment, però també és obert a totes les persones i col·lectius que hi puguin estar interessats, que es vulguin apropar a les últimes manifestacions de l’art contemporani i que ho vulguin fer, de manera amena i distesa, de la mà dels seus principals protagonistes, que són els artistes, els pedagogs i altres agents culturals que treballen en aquesta sintonia.

En aquest quart encontre, per a l’apartat que tracta aspectes de com les arts vehiculen l’educació, Teresa González Verdaguer —cap d’educació del Museu Nacional d’Art de Catalunya— ens explicarà les pràctiques educatives que hi duen a terme [https://www.museunacional.cat/ca/aprendre]. També hi comptarem amb la participació d’Eulàlia Valldosera, artista y mediadora, coneguda per les seves instal·lacions i accions on la llum artificial, el cos i els objectes quotidians desvetllen imatges de l’inconscient col·lectiu. La seva obra fa un gir radical per treballar amb la llum solar i donar veu a les entitats naturals. Organitza sessions grupals on el dibuix, una escriptura cognitiva, ens posa en contacte amb els nostres potencials amagats de crear i sanar [https://eulaliavalldosera.com]. Per a l’apartat pràctic comptarem amb Laia Solé, que combina la docència, la recerca i la pràctica artística. És doctora en educació per Teachers College, Columbia University (Nova York), i actualment professora a la UVic. Li interessen les pràctiques artístiques com a espais d’ensenyament-aprenentatge i la recerca a través de les arts. Com a artista ha desenvolupat treballs que aborden l’espai social, alguns dels quals s’han pogut veure a The Drawing Center (2015, Nova York), Cuchifritos Gallery (2016 i 2018, Nova York) i Fabra i Coats (2016, Barcelona). El debat serà moderat per Carme Barberà (mestra rural).

Horari
 10.30 a 12. Primera sessió.
 12 a 12.30. Pausa.
 12.30 a 14. Segona sessió.
 14 a 16.30. Dinar comunitari.
 16.30 a 19. Tercera sessió.

Activitat reconeguda pel Departament d’Ensenyament a través de l’ICE de la URV (codi 7002100021) amb un certificat de 8 hores (si el voleu, cal que poseu el nom complet i el NIF).

Cal confirmar l’assistència

El preu és de 20 € i inclou el dinar comunitari.

Addend compta amb servei de residència. Si us hi voleu allotjar —abans o després de la jornada— quan feu la reserva ho heu d’especificar. El preu és de 20 €/nit (les habitacions són compartides; i hi ha una cuina comunitària).

Formulari confirmació d’assistència

  LES ARTS, EINES QUE TRANSFORMEN L’EDUCACIÓ. Taula de debat_04

  Dinar comunitari SiDinar comunitari No

  CONSENTIMENT EXPLÍCIT PER ESTAR A LA BASE DE DADES DE COMISSARIAT
  Amb motiu del nou Reglament General de Protecció de Dades (Reglament (UE) 2016/679). Necessitem que ens doneu el consentiment explícit per estar al nostre mailing i poder rebre informació sobre activitats i serveis que puguin ser del vostre interès.
  Des de l'Associació Comissariat us volem informar que continuarem tractant les vostres dades personals amb cura i responsabilitat i que només en farem ús per tal d'informar-vos de les activitats i projectes que duguem a terme. En cap cas les vostres dades seran comunicades o compartides amb tercers.

  Doneu el consentiment per posar les vostres dades de contacte a la base de dades de COMISSARIAT?
  Si, vullNo, gràciesJa rebo els vostres correus, i vull continuar rebent-los.